فواید دوران جمع‌بندى

نقل است که در دوران جمع‌بندى و یک ماه پایانی تا کنکور رتبه‌ها جابه‌جا مى‌شوند. آیا این واقعیت دارد؟

رتبه‌ها تا چه میزان تغییر مى‌کنند؟

این تغییرات شامل حال چه کسانى است؟

چه کارهایى براى این جابه‌جایى‌ها باید انجام شود؟

آرى، واقعیت دارد!

رتبه‌ها جابه‌جا مى‌شوند. دلیل واضحى هم دارد. داوطلب تا رسیدن به دوران جمع‌بندى چندین مرحله مطالعاتی و آزمون آزمایشی را پشت سر گذاشته است. خودش را به خوبى مى‌شناسد و از توانایى‌ها و نقاط قوتش آگاهى دارد، مى‌داند چه کارهایى را باید انجام دهد و اولویت‌ها را تشخیص مى‌دهد.

روش‌هاى مطالعه‌ى موفق و کارآمد را یاد گرفته است و مهم‌تر از همه اعتماد کامل به مسیرى دارد که از ابتدا براى حرکت انتخاب کرده است، بارها سؤالات کنکورهای سراسری و آزاد سالهای گذشته را حل کرده و روش‌های پاسخگویی به تست ها را آموخته است، به این موضوع آگاه است که دوران جمع‌بندى زمان آزمون و خطا و انجام کارهاى پراکنده نیست.

قرار است تجربه‌هایى را که از ابتدا کسب کرده در این یک ماه به کار بگیرد. تصمیم دارد از مجموعه‌ى آزمون‌ها نتایج خوبى بگیرد و بهترین نتیجه‌ى دوران جمع‌بندى‌اش را در کنکور رقم بزند؛ بنابراین با انجام این روش‌ها و برنامه‌ها دلیلى ندارد که رتبه‌ها جابه‌جا نشوند!بله این موضوع واقعیت دارد.

برای برنامهریزی درست و قبل از شروع دوران جمعبندی ابتدا با دقت هرچه تمام، فهرست کاملی از تمام منابع و مباحثی تهیه کنید که قرار است از آنها برای مرور درسها استفاده کنید. این منابع باید همان منابع قبلی شما باشد و هرگز از منابع جدید استفاده نکنید.

تخمین بزنید که مرور هر کدام از مباحثی که قرار است مطالعه شود، حدوداً به چه مدتزمانی احتیاج دارد. سپس تخمین بزنید که مجموعاً برای یک مرور جامع، به چه مدتزمانی نیاز دارید. فهرست تمام مباحث و منابعی را که میخواهید هر هفته مطالعه کنید، تهیه کرده و یک برنامهی یکهفتهای برای خود بنویسید.

در برنامهریزی هر روزتان سعی کنید تعداد درسهایی را که برای مرور در یک روز کامل انتخاب میکنید، کمتر از ۳ درس نباشد و اولین مبحث درسی که میخواهید در یک روز مطالعه کنید، مشکلترین درس یا مبحث آن روزتان باشد. این نکات را میتوانید با توجه به آزمونهای سه روز یکبار برای خودتان تشخیص دهید. هر چه به کنکور نزدیکتر میشوید، وقت درسهای عمومی را (که ماهیتاً حفظیترند و احتمال فراموشیشان بیشتر است) در برنامه ریزی درسیتان بیشتر کنید.وقتی زمان کم است و کار زیاد، برنامهریزی اهمیت دوچندان پیدا میکند.بنابراین سعی کنید برای آزمونهای سه روز یکبار و دوران جمعبندی بهترین برنامهریزی را داشته باشید.

دسته‌ها: مقالات

۰ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

Avatar placeholder

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس تلفنی